Controlesysteem voor het verkeer van accijnsgoederen (EMCS) – E-learningmodule inzake kernzaken

Select the prefered language to access the content

Details over dit catalogusitem.

Deze gebruiksvriendelijke e-learningmodule is een van de cursussen die behoort tot een uitgebreid EU elearningprogramma over douane- en belastingdiensten.

Cursusbeschrijving

Deze cursus is bedoeld om u op te leiden over de actoren die betrokken zijn bij het verkeer van accijnsgoederen en de belangrijkste EMCSprocessen. Het controlesysteem voor het verkeer van accijnsgoederen (EMCS) is een geautomatiseerd systeem voor de uitoefening van toezicht op de overbrenging van accijnsgoederen onder schorsing van accijns binnen de EU. Het zorgt voor en registreert in realtime het veilig verkeer van alcohol, tabak en energieproducten, vereenvoudigt de procedures voor handelaren met een gestandaardiseerd elektronisch systeem voor de EU, versnelt de vrijgave van goederen en creëert een papierloze administratie. Momenteel gebruiken meer dan 100.000 marktdeelnemers het systeem, en het is van cruciaal belang voor de informatie-uitwisseling en samenwerking tussen lidstaten. Er is een soortgelijke Geavanceerde Zakelijke module-training ontwikkeld, die meer gedetailleerde training biedt over elke procedure van informatieuitwisseling.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor de volgende professionals:
- Marktdeelnemers die gerechtigd zijn goederen te verzenden of te ontvangen onder schorsing van accijnsrechten en die nauwkeurige en actuele referentie-informatie willen.
 - De administraties van de lidstaten die verantwoordelijk zijn voor het monitoren van uitgaand verkeer en het onderhouden en verspreiden van nauwkeurige en up-to-date referentie-informatie willen.

Leerdoelen

Aan het einde van de cursus beheerst u volgende onderwerpen:
- de indiening, annulering of verwerping van een elektronisch administratief document (e-AD);
- de indiening van een bericht van ontvangst;
- de wijziging van de bestemming van het verkeer of de splitsing van een zending door de afzender.
- de verwerkingsprocedures na levering
- specifieke processen met betrekking tot directe levering, invoer, vrijgestelde of tijdelijk geregistreerde geadresseerde
- Accijnsschorsingsregelingen.

Cursusduur

De cursus duurt ongeveer 1.30 uur.
0%

Related courses

eL

EMCS – Advanced Business Training Programme - Module 1 - Submission and Receipt

This easy-to-use eLearning module is one of the courses from an extensive EU eLearning programme on Customs and Taxation.
Version: 01 (11/08/2020)
eL

EMCS – Advanced Business Training Programme - Module 2 - Movement – Follow-up

This easy-to-use eLearning module is one of the courses from an extensive EU eLearning programme on Customs and Taxation.
Version: 01 (11/08/2020)
eL

EMCS – Advanced Business Training Programme - Module 3 – Export

This easy-to-use eLearning module is one of the courses from an extensive EU eLearning programme on Customs and Taxation.
Version: 01 (11/08/2020)